Modelbouw Categorieën
Aanmelding Nieuwsbrief
Aanmelden
Chebec

Schaal : 1 : 50
Lengte : 1005 mm
Hoogte : 760 mm

Aantal Onderdelen 811 stuks
Beschrijving :

De naam Le Chebec is niet van origine een naam van een schip, maar het staat voor een bepaalde klasse van zeer gestroomlijnde jachten, gewoonlijk met drie masten.
De eerdere modellen waren uitgerust met twee masten, de latere uitvoeringen kregen er drie.
Kenmerkend voor deze schepen was een opvallende romp met uitgesproken overhangende boeg en achtersteven en verplaatsten zelden meer dan 200 ton, wat ze net iets kleiner en met minder kanonnen uitgerust maakte dan de fregatten van die periode.
In de 18e en 19e eeuw droegen grote schepen uit deze klasse een vierkant tuig op de voormast, latijnzeil zeilen aan de andere masten, een boegspriet en twee voorzeilen.
Zeegaande mediterrane volkeren hadden een sterke voorkeur voor Xebecs als zeerovers, en bouwde ze voor dit doel met een smalle vloer om een hogere snelheid dan hun slachtoffers te behalen.
Wanneer ze als corsairs werden gebruikt hadden ze een bemanning van zo'n 300-400 man en zo'n 16 tot 40 kanonnen, afhankelijk van de grootte.

Verf kleuren van Humbrol :

No. 16 - 25 - 33 - 60 - 62 - 63 - 98

Toevoegen verf kijk bij relevante producten onderaan pagina
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 177,65
Gespreide betaling met
vanaf   € 9,60 per maand
Let op! Geld lenen kost geld
Aantal: Bestellen
Relevante producten
Modelbouwdekombuis Uw Modelbouwwinkel Historische Schepen,Scheepsbeslag,Modelbouwgereedschap. Zoek niet verder...Bouw verder....Modelbouwdekombuis....Speciaalzaak....Houten Modelbouwschepen