Balloon-Simple-ArrowNon
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Air-Brush

AirBrush :

Alvorens een airbrush te kiezen, overweegd u de factoren die uniek zijn voor uw specifieke situatie:

 • Wat voor soort werk zal de airbrush worden gebruikt.
 • Welk type van materialen zal worden gespoten via de airbrush.
 • Wat is uw niveau van ervaring ?  enz

De lijst van voorwaarden, de cut-away airbrush-diagram en de referentie grafiek zal helpen u de beste airbrush voor uw beoogde toepassing selecteren. 


Beschrijving :

Interne mix: geeft aan dat de lucht en verf wordt gemengd in de airbrush, het produceren van een goede vernevelde "fijne dot" spuitpatroon.

EXTERNE MIX: geeft aan dat de lucht en verf mengen buiten de airbrush het geeft het patroon van een groter, grover spuitpatroon dan interne mix airbrushes.

DUAL ACTION: verwijst naar airbrushes waarbij de trekker zowel de lucht en verf (naar beneden voor lucht, terug voor verf). Dit type airbrush maakt het mogelijk verschillende lijn diktes te spuiten.

SINGLE ACTION: verwijst naar airbrushes waarbij de trekker alleen bepalend is voor de lucht-hoeveelheid. De hoeveelheid vloeistof wordt geregeld door de naald stelschroef. Wanneer de trekker wordt ingedrukt, wordt een vooraf ingestelde hoeveelheid vloeistof verspoten.

BOVENBEKER: verwijst naar airbrushes met een boven-gemonteerde verf cup waarbij de zwaartekracht de verf in de airbrush laat lopen. Er is bij dit type airbrush een lagere luchtdruk nodig (zo laag als 8-16 PSI) om dit type van airbrush te laten werken.

ONDERBEKER: verwijst naar airbrushes waarbij de verf binnenkomt via een hevelbuis of verfbeker aan de onderzijde van de airbrush. Dit soort airbrush vereist tenminste 20-30 PSI voor goed functioneren.

ZIJBEKER: verwijst naar airbrushes waarbij een verfbeker in de zijkant van de airbrush is geplaatst. Dit type airbrush is tenminste 20 PSI nodig om te functioneren.


De airbrush :

Airbrushes zijn verkrijgbaar in verschillende naald/nozzle configuraties geschikt voor een scala aan spuitbare materialen.

 

 • FIJN (FINE): Het best geschikt voor dunnere materialen zoals aquarel, inkt, kleurstoffen en gouache spuiten.

 

 • MIDDEL (MEDIUM): De meest populaire keuze; zal spuiten airbrush klare verf, zoals Badger's Air-Opaque, Air-Tex, Modelflex, Freakflex, Nail-Flair, Spectra-Tex, en andere juist verdunbare acryl-verf.
   
 • ZWAAR (HEAVY): Ideaal voor zwaar gepigmenteerde en/of hogere viscositeit materialen zoals email, lakken, verminderde glazuren, gesso en vernis.

 


De Naalden :

Het bepalen van welke grootte naald of nozzle die je hebt.
Badger merkt de naalde en nozzle's als volgt.

Naalden (stomp einde):

 

 • FIJN (FINE): geen streep of een streep.
 • MIDDEL (MEDIUM): twee strepen.
 • ZWAAR (HEAVY): drie strepen.
   

Nozzle mondstuk:
 

 • ZWAAR (HEAVY): stempel met HD of L.
 • FIJN (FINE): stempel XF of F.
 • MIDDEL (MEDIUM): stempel met IL of blanco

MIDDEL (MEDIUM): stempel met IL of

  MIDDEL (MEDIUM): stempel met IL of blanco.
 
MIDDEL (MEDIUM): stempel met IL of blanco.
 


Opmerking:

Bij het verdunnen van de verf om een spuitbare viscositeit te verkrijgen, de aanbevolen consistentie is vergelijkbaar met 2% melk.

 
Badger-Airbrush
Badger Airbrush
Compressor-(6)
Compressor (6)

 Zoek niet verder........bouw verder.........Modelbouwdekombuis


 
 
 
 
 
Modelbouwdekombuis Uw Modelbouwwinkel Historische Schepen,Scheepsbeslag,Modelbouwgereedschap. Zoek niet verder...Bouw verder....Modelbouwdekombuis....Speciaalzaak....Houten Modelbouwschepen