Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
AC-Stoom-Locomotieven
Jouef AC Stoom Locomotieven
Beschrijving AC ( Wisselstroom ):

Bij het wisselstroom-systeem, ook wel “3-rail systeem” genoemd, kan er wél een keerlus aangelegd worden. De wielen van de locomotief dienen ook als stroomafnemers, maar zijn niet van elkaar geïsoleerd. In plaats daarvan is er een sleepcontact gemonteerd onder de lokomotief, dat de ‘derde’ rail raakt. Deze derde rail was vroeger echt een derde rail, maar bestaat tegenwoordig uit puntjes op de bielzen, waardoor het geheel er wat realistischer uitziet.

De rijrichting wordt bij deze methode bepaald door de voor- en achterkant van de lokomotief. Het is dus mogelijk twee treinen in tegenovergestelde richting te laten rijden onder dezelfde spanning. De rijrichting is te veranderen door een korte piekspanning te geven. Doorgaans doe je dit door de draaiknop van de transformator even door de ‘nul’ heen te drukken.

Doordat een locomotief op een drierails-baan meer contact maakt, zijn de rij-eigenschappen bij een vervuilde baan beter.Weergave:
 

Zoek niet verder.....AC Jouef Stoom Locomotieven....Modelbouwdekombuis


 
 
 
 
 
Modelbouwdekombuis Uw Modelbouwwinkel Historische Schepen,Scheepsbeslag,Modelbouwgereedschap. Zoek niet verder...Bouw verder....Modelbouwdekombuis....Speciaalzaak....Houten Modelbouwschepen